Check out dit low carb receptje. Heel lekker en nog licht ook! Deze week post ik nog een paar andere receptjes zonder koolhydraten, stay tuned...
Dit heb je nodig voor 2:
- 2 courgettes
- 2 grote sjalotten
- 1 teen look
- 1 rode paprika
- 1 klein blikje (bio) maïs
- 1 grote wortel, grof geraspt
- 2 handjes cashewnoten
- 2 koffielepels kokosolie (of arachide-olie)
- Scheut sojasaus
- Scheut ketjap manis
- 1 koffielepel rietsuiker
- 1/2 limoen
- Voor de afwerking: gefrituurde uitjes (niet zo light), lente-ui, ...
- Voor erbij: een krokant spiegeleitje, gebakken tofureepjes, ...
Zo maak je het:
Maak noedels van de courgette met een hulpmiddel. Ik heb deze dunschiller daarvoor. Laat even uitlekken op een keukenpapiertje.
Hak de sjalot, look, paprika en wortel (en eventueel nog wat andere groenten die in je koelkast rondslingeren) zodat ze samen de wok in kunnen. De wortel wat dunner en de paprika mag wat dikker gesneden bijvoorbeeld.
Zet alles klaar voor je begint te wokken, een goeie tip die ik kreeg tijdens een cookworkshop in Thailand vorig jaar! Dat bespaart je stress, geloof me!
Zet je wok op een zo hoog mogelijk vuur en verwarm de kokosolie. Doe er eerst de look en sjalotjes in en daarna de paprika en wortel en wok! Voeg dan ook de maïs en cashewnoten toe en wok eventjes verder.
Voeg dan de courgettenoedels, sojasaus, ketjap, rietsuiker en het limoensap toe en meng alles goed en laat nog 1 minuutje garen. Doe er als laatste eventueel lente-ui bij en neem van het vuur. Serveer meteen!
Hak de sjalot, look, paprika en wortel (en eventueel nog wat andere groenten die in je koelkast rondslingeren) zodat ze samen de wok in kunnen. De wortel wat dunner en de paprika mag wat dikker gesneden bijvoorbeeld.
Zet alles klaar voor je begint te wokken, een goeie tip die ik kreeg tijdens een cookworkshop in Thailand vorig jaar! Dat bespaart je stress, geloof me!
Zet je wok op een zo hoog mogelijk vuur en verwarm de kokosolie. Doe er eerst de look en sjalotjes in en daarna de paprika en wortel en wok! Voeg dan ook de maïs en cashewnoten toe en wok eventjes verder.
Voeg dan de courgettenoedels, sojasaus, ketjap, rietsuiker en het limoensap toe en meng alles goed en laat nog 1 minuutje garen. Doe er als laatste eventueel lente-ui bij en neem van het vuur. Serveer meteen!
Ha! Je bent er weer :) Precies op tijd om mijn courgettenlawine in te dijken. Ziet er smakelijk uit!
BeantwoordenVerwijderen