maandag 14 november 2011

Gevulde paddenstoelen met kruidenkaas

Ja, zo van die gevulde paddenstoelen met kruidenkaas op de BBQ of uit de oven, die smaken toch altijd... Brings back good memories too, van smeulende vuurputjes op Californische campings (en slecht belichte foto's!), van gezellige BBQ-feestjes in een zonnige tuin... Feel good food, zeg maar. 




Al is de kruidenkaas wel heel bepalend. Ik maakte deze keer zelf een verse, rustieke kruidenkaas, eens iets anders dan die potjeskruidenkaas die vaak overwegend naar look smaakt. Gooi er vooral de kruiden in die je zelf wil!


Dit heb je nodig:
  • 1 klein bakje paddestoelen (Parijse ofzo, 250 g)
  • 5 eetlepels Philadelphia Light (of andere roomkaas natuur)
  • 1 handje rucola
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 1 à 2 lenteuitjes
  • 6-tal zwarte olijven, ontpit
  • 1 kneepje citroensap
  • Peper & zout van de molen

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180° C. Hak de rucola, basilicum, lente-uitjes en olijven zo fijn of rustiek als je zelf wil. Meng ze onder de roomkaas, kruid met peper en zout en een kneepje citroensap. Meng goed en zet opzij. (Of besmeer er snel een toastje meer voor een klein, opkomend hongertje...)


Borstel de paddenstoelen lichtjes indien nodig en verwijder de steeltjes. Maak de opening waar het steeltje zat eventueel nog wat groter door de paddestoel wat uit te hollen. Vul de paddenstoelbuikjes met kruidenkaas. Zet ze in een vuurvaste schotel die eventueel eerst wat insmeert met olijfolie.


Zet een kleine 20 minuten in de oven, waarvan de laatste 5 met grill aan. Haal ze dan uit de oven en laat even rusten. Serveer als hapje:


Of in een slaatje met verse rucola, croutons en balsamico-vijgencrème...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten