zondag 13 maart 2011

Aardappelbroccolischotel met amandelkorstje

In een poging de doordeweekse "patatjes met broccoli" wat op te waarderen, kwam deze ovenschotel uit de bus, of beter gezegd de oven. Ik vond het wel goed bij elkaar passen. Voor mij was het een volledige maaltijd en de V.V. at er een stukje vlees bij.




Dit heb je nodig voor 2 à 3 personen:
  • 750 g aardappelen
  • 1 broccoli
  • 2 à 3 sjalotten
  • 200 ml zure room (1 potje)
  • Scheutje olijfolie
  • 1 handjevol paneermeel
  • 1 handjevol amandelschilfers
  • Vers geraspte nootmuskaat
  • Peper & zout van de molen
  • Eventueel een klontje boter

Zo maak je het:
Maak de aardappels, sjalotten en broccoli schoon. Zet een ketel met ruime hoeveelheid gezouten water op het vuur en doe er de 2 à 3 gesneden aardappelen in. Breng aan de kook. Hak ondertussen de sjalotten fijn en bak ze goudgeel in de olijfolie in een aparte pan en zet daarna opzij. 5 à 10 minuten voor de aardappel gaar zijn, voeg je er de broccoli, in roosjes, aan toe. Verwarm dan alvast de over voor met grillstand. Giet daarna de aardappelen en broccoli af en meng er de sjalotjes en zure room onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en doe het mengsel in een ovenschotel. Werk af met paneermeel en amandelschilfers en eventueel wat kleine klontjes boter. Zet ongeveer 10 minuten onder de grill, maar houd het goed in de gaten, want de amandelschilfertjes verbranden snel! Serveer eventueel nog met een restje zure room.


1 opmerking:

  1. Klinkt lekker! Is weer eens wat anders dan de klassieke broccolipuree.

    BeantwoordenVerwijderen